BİSİKLET - BİCYCLE - FAHRRAD - VELO

BİSİKLET - BİCYCLE - FAHRRAD - VELO ------------------------GEZİ YAZILARI

24 Mayıs 2015 Pazar

KURTKÖY - CADDEBOSTAN - KURTKÖY (60 KM )

"Daha Yeşil Bir Dünyaya Pedal çeviriyoruz"


Teknolojinin nimetlerinden olan motorlu araçlar, özellikle otomobil  sayısı, ülkemizde hızlı bir şekilde artmakta. Bir taraftan hayatı kolaylaştırırken diğer taraftan petrol ve ürünlerinin çevreye yaydığı zararlı gazlarla Dünyamızda kalıcı zararlar oluşturmaktadırlar.
Gelişmiş ülkelerde, bir taraftan çevre dostu elektrikli araçlar yaygınlaşırken diğer taraftan da bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışılmakta. 
Tam bir çevre dostu olan bisiklet, sıfır karbon salınımı, petrol ve türevleri yerine tamamen insan enerjisi ile yol alan bir ulaşım aracı. Çevre dostu olmasının yanında ekonomik olması, özellikle obozitenin yaygın olduğu günümüzde sağlıklı nesiller yetişmesi için önemli bir araç durumunda. 
Faydaları saymakla bitirilemeyen  Bisiklet'in çevre dostu olmasına vurgu yapmak için TEMA Vakfı ve  Bisikletliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Kartal Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'nin de desteklediği "Daha Yeşil Bir Dünyaya Pedal çeviriyoruz" sloganı ile Karbon salınımına karşı farkındalık oluşturmak için düzenlenen Bisiklet Turu, Kartal'da başlayacak ve Caddebostan Sahilinde tamamlanacaktı.



bu organizasyona katılmak için Kurtköy'den yola çıktım ve Ankara Caddesini takip ederek Pendik sahile indim. Pendik Sahilden Bisiklet Yolunu kullanarak Kartal'a ulaştım. 
Organizasyonun başladığı yere ulaştığımda Bisiklet tutkunları gelmeye başlamışlardı. 


          Tura Hazırız.

             Hazırlıklar Devam Ediyor.


       Tur Başlıyor


      Kartal Meydandan Sahil yoluna çıkıyoruz.



   Sahil Yolunda konvoy yola ikili olarak devam ediyor.


    Bisikletle giderken Selfie


     Bağdat Caddesinde.

Sahil yolundan Bostancı'ya kadar devam ettikten sonran Bostancı'da Bağdat Caddesine girdik. Bağdat Caddesinden sağ şeritte Polis nezaretinde Plaj yolu sokaktan girerek Çetin Emeç Bulvarı'na (Sahil Yolu)bağlandık ve Caddebostan Migros'un oradan sahile çıkarak turu tamamladık. 


    Caddebostan Sahilde Tur bitimi


    Tur Sonu Caddebostan Sahil

Güzel keyifli bir tur olmuştu. sahilde çimlerin üzerinde biraz dinlendikten sonra tekrar yola çıkmanın vakti geldi. 
dönüş yolunda sahildeki Bisiklet yolunu takip ederek Pendik'e kadar geldim. oradan Pendik merkez ve Kaynarca üzerinden Marmara Araştırma Hastanesi'ne oradan da Ankara Caddesine Bağlanarak Kurtköy'e geldiğimde bisikletle yaklaşık 60 km. sona ermişti.



   Caddebostan'dan Kurtköy'e dönüş (29 km)